14. kolovoza 2023.

Obilježavanje četvrte obljetnice ukazanja Gospe od Supa

U utorak, 15. kolovoza, na blagdan Vele Gospe, na plaži Igralište na Kantridi., održat će se svečano obilježavanje četvrte obljetnice ukazanja Gospe od Supa.

Svake godine organizatori obilježavanja ukazanja Gospe od Supa reagiraju na lokalne i svjetske aktualnosti. Ove godine, s obzirom na izazove s kojima se društvo suočava, organizatori pozivaju sve građane i prisutne posjetitelje da se pridruže kolektivnoj molitvi, što će započeti u 10 sati.

Svi su dobrodošli, bez obzira na vjeroispovijest ili uvjerenja. Cilj organizatora je usmjeriti sve molitve prema stvaranju društva koje njeguje apsolutnu slobodu življenja, slavi različitost, podržava slobodu govora, a nadasve veliča i potiče ljubav, solidarnost i zajedništvo.

Organizatori vjeruju da je mjesto ukazanja Gospe od Supa posebno snažno i energetski moćno te da će zajednička molitva pružiti nadu i poticaj za stvaranje skladnog i suosjećajnog društva. U vremenima u kojima svjedočimo rapidnom klizanju društva prema mržnji i podjelama, odlučni smo, navode organizatori, poslati snažnu poruku o slobodi življenja, zajedništvu i toleranciji.

Također, pozivaju i sve okolne ugostiteljske objekte da barem na 10 minuta ugase ili bitno utišaju glazbu te tako omoguće molitvi da što čišće i snažnije dopre do srca svih prisutnih i do, nadaju se organizatori, same Gospe na nebu.

Sudionike, slučajne prolaznike i kupače na plaži na Kantridi očekuje još nekoliko zanimljivih iznenađenja, no organizatori ih privremeno, do dana obilježavanja, žele sačuvati u tajnosti.

Građani se pozivaju da svojom prisutnošću i odazivom na kolektivnu molitvu budu dio ove duhovne manifestacije što za cilj ima promijeniti svijet na bolje kroz ljubav, razumijevanje i zajedništvo. Molitva je univerzalni jezik srca i svih vjera, i ovog ćemo dana, ističu organizatori, zajedno poslati snažnu poruku ljubavi i mira.

Proces svečanog obilježavanja četvrte obljetnice ukazanja Gospe od Supa i kolektivna molitva svih vjernika započet će od 10 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

X